Казийски наказа Модена със 17 точки и стана MVP 29.11 | 12:06

Матей поведе Тренто към обрат в отложен мач от Серия А1

От Даниел Любомиров

Воденият от Радостин Стойчев Итас Диатек Трентино (Тренто) се поздрави с отлична победа 3:1 (24-26, 25-9, 25-14, 25-18) при домакинството си на Каза Модена в отложен мач от 3-ия кръг на италианската Серия А1.

Великолепен мач направи капитанът на световните клубни шампиони Матей Казийски, който наниза цели 17 точки и беше с основен принос за успеха. Българският посрещач беше отличен и като MVP на срещата.

Видео от мача вижте тук.

За пореден път на изключително ниво се представи разпределителя на Тренто Рафаел, който демонстрира голяма комбинативност в атаката.

Заради неговите отлични прояви до мрежата чешкият диагонал Ян Щокър и кубинската звезда в посрещането Османи Хуанторена също завършиха с по 17 точки, докато италианският център Емануеле Бирарели се разписа 11 пъти.

Самият Рафаел завърши с 3 пункта на сметката си, а българският диагонал Николай Учиков получи няколко игрови минути и успя да запише 1 точка.

Матей Казийски беше с голяма заслуга за победата на Тренто, защото направи 3 страхотни аса в началото на 2-ия гейм, което се оказа нужното вдъхновение за домакините по пътя към обрата.

Именно втората част на мача приключи при огромна разлика в полза на Итас Диатек - 25:9, след което машината на Радо Стойчев не допусна повече изненади и спечели категорично и оставащите 2 сета.

Благодарение на важната си победа Тренто вече се доближи само на 1 точка от лидера в класирането на Серия А1 Лубе Банка Марче (Мачерата). Итас Диатек има 20 пункта след 7 победи и 1 загуба, докато при същото съотношение на мачовете Мачерата е с 21 точки заради по-малко загубените геймове.

Така Тренто вече изигра всичките си отложени мачове заради участието си на Световното клубно първенство.

В следващия 9-ти кръг на 2-ри декември Итас Диатек ще домакинства на Копра Елиор (Пиаченца).

Водещи

Най-четени