Казийски се отказва, ако Лазаров не подаде оставка 18.05 | 15:36

Звездата на националите е готов да напусне отбора преди Олимпиадата ако няма промени в ръководството

От Краси Киров

След като треньорът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев заяви, че си подава оставката, ако Данчо Лазаров остане на поста президент на БФВ, сега и звездата на тима Матей Казийски пожела оставката на инженера.

Един от най-добрите играчи в света е заявил, че ще играе за отбора на предстоящата квалификация срещу Франция, Египет и Пакистан. Но той е готов да се откаже от евентуално участие на Олимпиада, както и от националния отбор на България, ако Данчо Лазаров не напусне своя пост в БФВолейбол в срока, поставен от Радостин Стойчев.

"Дори отборът да се класира за Олимпиадата, аз няма да играя, ако настоящото ръководство не се смени", заяви Казийски.

С уволнението на треньора Радостин Стойчев федерацията по волейбол показа, че поставя лични интереси над тези на националния отбор. Така Казийски коментира пред камерата на телевизионното предаване "Здравей, България" скандала в родния спорт от последните дни.

"От тази ситуация полза не може да се извлече. Губим всички. Това беше тежък удар, от който ще се възстановяваме дълго, а последствията са съмнения и недоверие", коментира още Матей Казийски.

Преди два дни Казийски заяви, че след всичките скандали в българския волейбол ще бъде правилно, ако инженерът си подаде оставката.

Лазаров от своя страна даде интервю пред медиите, в което заяви, че изобщо не обмисля такъв вариант. След вчерашната декларация на Стойчев, както и изказването на Казийски, президентът на БФВ не е говорил пред нито една медия и не е дал отговор на исканията на треньора на Тренто.

Националите ни вчера подновиха тренировки с вечерен фитнес, но ситуацията в българския волейбол е взривоопасна, след като Казийски за пореден път уплаши всички волейболни фенове, заявявайки че ще се откаже.

"Лъвовете" продължават тренировки днес, като се готвят усилено за предстоящото участие в групите на Световната лига, както и изключително важната квалификация за Олимпиадата, започваща на 8-и юни.

Водещи

Най-четени