Казийски стартира с победа за катарския Ал Раян 20.05 | 18:11

Другият българин в състава на Ал Райан - Венцислав Рагин, се появи в игра в последните два гейма на двубоя и също даде своя принос за успеха

От Краси Киров

Звездата на световния волейбол Матей Казийски ознаменува с победа дебюта си за катарския Ал Райан. Както е известно, българският посрещач се съгласи да защитава цветовете на арабския клуб в опита му да спечели Купата на Емира.

Капитанът на новия шампион на Италия Тренто се включи в последния трети мач на Ал Райан от група А на турнира за Купата на Емира и бе с основен принос за трудния успех с 3:2 (25:22, 22:25, 25:15, 16:25, 15:13) над тима на Ел Яиш. Другият българин в състава на Ал Райан - Венцислав Рагин се появи в игра в последните два гейма на двубоя и също даде своя принос за успеха.

Победата бе трета от три мача за Ал Райан, с което катарският клуб събра актив от 8 точки, с които спечели първото място в своята група и се класира за полуфиналите.

Второто място в група А остана за отбора на Полис (Доха) с българския разпределител Борислав Георгиев в състава си, който се наложи с категоричното 3:0 (25:20, 25:22, 25:11) над Ал Гарафа и събра 6 точки след 2 победи и 1 поражение.

Съперниците на Ал Райан и Полис на полуфиналите ще станат ясни утре, когато ще се изиграят последните мачове в група В.

Полуфиналните срещи са насрочени за 23 май.

Водещи

Най-четени