Как беше разпределен вотът за Златната топка? 13.01 | 21:54

Минимална разлика раздели тримата призьори

От Иво Вецев

Както вече iNews съобщи, Кристиано Роналдо спечели наградата "Златна топка" за 2013 година, която получи на специална церемония в Цюрих. С успеха си той сложи край на 4-годишната доминация на Лионел Меси, който остана втори в подреждането.

В крайна сметка стана ясно, че звездата на Реал Мадрид е спечелил 27.99% от получения вот, като за отличието гласуваха капитаните и треньорите на националните отбори, състезаващите се под знака на ФИФА.

Разликата между него и Лионел Меси е малко над 3%, след като аржентинският стрелец на Барселона има 24.72% от получените гласове. С повече от 23% на трето място остана Франк Рибери, който беше фаворит преди изиграването на баражите за Мондиал 2014, в които Роналдо блесна с 4 гола срещу Швеция. 

На самата церемония Кристиано не успя да сдържи емоциите си и се разплака по време на речта си.

"Искам да благодаря на всички - Реал Мадрид, президента Флорентино Перес, феновете, приятелката ми. Благодаря на цялото ми семейство и най-вече на сина ми. Това е много емоционален момент", каза през сълзи победителят, а на сцената се качи Кристиано младши, който заедно с баща си се радваше на ценната придобивка.

За още новини от церемонията по връчването на Златната топка четете Sporta.bg

Водещи

Най-четени