Каква е драмата с телевизионното излъчване на ЦСКА? 06.08 | 15:03

Кой не иска да гледаме мачовете на "армейците" във В група?

От Даниел Любомиров

Историческият първи мач на ЦСКА във В група – в неделя срещу Струмска слава на стадион "Българска армия" - ще остане без телевизионно излъчване заради невъзможността да се постигне консенсус между телевизията, държаща правата, и БФС.

През седмицата стана ясно, че в договора на "Канал 3" за излъчването на В група има клауза, според която мачовете по медията не могат да се припокриват с тези от елита. В неделя, когато играе ЦСКА, "Диема Спорт" е предвидила в програмата си Славия – Берое от 15:30 и Пирин – Ботев от 20 часа.

Така излиза, че срещата на ЦСКА, за да бъде излъчвана на живо по "Канал 3", трябва да започне или не по-рано от 13:30, или в 22 часа. Поради високите температури "червените" не желаят да играят сутринта или в ранния следобед, нито пък толкова късно, което са в правото си да изискват.

През седмичен ден също няма да е удобно нито за феновете на ЦСКА, които се очаква да проявят сериозен интерес към срещите на любимците си, нито за футболистите и треньорския щаб, нито за съперниците – В група е аматьорска лига и през делничните дни много от футболистите на останалите отбори са на работа.

Днес обаче "Канал 3" излезе с остра декларация против собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, в която открито го обвинява, че нарочно пречи на телевизионното излъчване на срещата със Струмска слава и се е заканил да не пуска екипи на телевизията на "Българска армия".

Декларацията на "Канал 3", в която Ганчев е определен като "самозабравила се мутра" и престъпник, можете да прочетете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени