Какви са гумите за първия кръг на новия сезон във Формула 1? 09.03 | 15:02

"Пирели" прави прогнозите си за предстоящото състезание за Гран при на Австралия

От Даниел Любомиров

Отборите във Формула 1 ще имат на разположение комплекти от медиум и меки гуми за предстоящото Гран При на Австралия, обявиха от "Пирели".

"Нашият пети сезон на Формула 1 започва в Австралия: едно от най-вълнуващите състезания в годината дава своя старт именно на това място, което винаги е било изключително предизвикателно, популярно и непредсказуемо.

Също като миналата година, ние сме номинирали комплектите от медиум и меки гуми, които обхващат много широк диапазон от условия за използване, възможни в Мелбърн. Новата задна структура увеличава сцеплението и помага на шофьорите да настъпят газта по-рано: един от факторите, които може да доведе до по-добро време в обиколка тази година", споделя директорът по моторните спортове в италианската компания Пол Хембри.

"Както винаги в началото на сезона има големи въпросителни около йерархията и относителната ефективност на колите. Всичко, което знаем със сигурност е, че производителността неминуемо ще се увеличи още повече в началото на годината, което естествено ще окаже влияние върху взаимодействието между колите и гумите."

Още от анализа преди началото на сезона във Формула 1 четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени