Какъв е пътят към титлата за Фетел и Алонсо? 23.11 | 10:53

Ако триумфира и тази година, германският пилот на Ред Бул ще стане най-младият състезател в историята с три титли на сметката си

От Даниел Любомиров

Себастиан Фетел се протяга към хеттрика си от световни титли в последния кръг от календара за 2012-та година в Бразилия, а единственият му останал конкурент е матадорът на Ферари Фернандо Алонсо.

Ако постигне целта си, германският пилот на Ред Бул ще стане най-младият състезател в историята с три титли на сметката си. Не е нужно да си специалист, за да предположиш, че именно Фетел е главният претендент за короната във Формула 1 този сезон.

Без съмнение болидът на Ред Бул е най-добрият на решетката и именно този факт допринесе за възхода на "червените бикове" във втората половина на кампанията. В момента предимствата на колата осигуряват на Фетел аванс от 13 точки на върха в класирането на пилотите кръг преди края.

Има 4 основни фактора, които Себ трябва да има предвид, когато влиза в битката на пистата в Бразилия. Ако се съобрази с тях и ги покрие, Фетел ще бъде новият стар шампион в Кралските гонки.

Първо: Ако Фетел завърши в топ 4, ще стане шампион

Второ: Ако Фетел завърши 5-ти, 6-ти или 7-ми, а Алонсо не спечели, германецът ще бъде шампион

Трето: Ако Алонсо финишира 3-ти или по-надолу, на Фетел ще му е достатъчна 8-ма или 9-та позиция, за да стане шампион

Четвърто: Ако Алонсо не попадне в топ 3, на Фетел ще му стигне и 10-то място, за да стане шампион

Възможностите пред Фернандо Алонсо са по-малко и предполагат далеч по-голяма роля на обстоятелствата, но Ферари не спира да мечтае заради тези причини:

Първо: Ако Фетел приключи 5-ти или по-надолу, а Алонсо спечели състезанието, ще стане шампион

Второ: Ако Фетел завърши 8-ми или по-надолу, на Алонсо му стига и 2-ра позиция, за да стане шампион

Трето: Ако Фетел завърши 10-ти или по-надолу, на Алонсо му стига и 3-то място, за да стане шампион

Водещи

Най-четени