Калоян Иванов ще играе на 1/4-финалите на Юрокъп 16.02 | 11:44

Българинът и неговият Севиля се справиха успешно при визитата си на АЛБА Берлин

От iNews.bg

Българският национал по баскетбол Калоян Иванов и неговият Кахасол (Севиля) се класираха за 1/4-финалната фаза на втория по сила клубен турнир на континента - Юрокъп.

Това стана възможно, след като снощи испанският тим спечели с резултат 95:81 гостуването си на немския АЛБА Берлин в зала "O2 World" в германската столица. За андалусийския състав това бе и четвърти поред успех в група "L" във фазата на последните 16.

Калоян Иванов изигра 17 минути за отбора на Кахасол, в които българският национал успя да отбележи 7 точки, добавяйки 2 борби и 1 асистенция към своя актив.

Най-резултатен за испанците от своя страна бе Пол Дейвис, който завърши с 21 точки на своята сметка, докато Луис Бълок добави 18. Тарик Кирксе също бе на ниво, реализирайки 14 т. за крайния успех на Кахасол.

На ниво за домакините от АЛБА се представиха Дерек Алън и Джулиъс Дженкинс, които реализираха съответно 17 и 14 точки за берлинския тим, които обаче се оказаха недостатъчни за крайния успех.

В следващия си мач от Юрокъп Кахасол ще бъде домакин на гръцкия Панелиниос. Победа в турнира вчера записа и българският шампион Лукойл Академик, който се наложи с резултат 87:69 над израелския Макаби (Хайфа) и е на крачка от 1/4-финалите.

Водещи

Най-четени