Калоян Левтеров остана последен на 200 метра гръб 28.07 | 15:10

Стартът не ми е толкова силен. Подводните и обръщанията ми са най-слабата част. Ще гледам занапред повече на това да наблягам, каза плувецът, който в Токио оправда олимпийския принцип, че важна е не победата, а участието

От iNews.bg

Калоян Левтеров не успя да преодолее сериите на 200 метра гръб и приключи участието си на Олимпиадата в Токио.

18-годишният талант остана последен във втора серия с 1:58.96 минута и не успя да се доближи до собствения си национален рекорд в дисциплината, който е 1:56.57. Постижението от 1:58.96 отреди 24-о място в крайното класиране на 200 метра гръб за българина.

Най-бърз в сериите бе британецът Люк Грийнбанк с 1:54.63 минута. Олимпийският шампион на 100 метра гръб в Токио Евгений Рилов е втори в пресявките с 1:56.02.

Левтеров участва за първи път на Олимпийски игри. В първия си старт преди три дни остана 37-и на 100 метра бруст.

"Трябваше да тръгна по-леко в първите 100 метра, за да имам повече сили, да натисна повече в края. За съжаление не се получиха нещата. Случва се и на големи състезания", призна Левтеров. 

"Може би дългият сезон беше един от факторите. Много неща са. Беше затруднено, но се надявам да е само временно, да изчистим грешките."

"То си личи. Стартът не ми е толкова силен. Подводните и обръщанията ми са най-слабата част. Ще гледам занапред повече на това да наблягам", завърши българинът. 

Водещи

Най-четени