Камерун отстрани Самуел Ето'о от националния отбор 14.12 | 16:34

Звездата на "неукротимите лъвове" ще пропусне следващите 7 срещи на своята родина, получавайки дисциплинарно наказание от местната федерация

От Константин Симидчийски

Капитанът на камерунския национален отбор по футбол Самуел Ето'о беше наказан да пропусне седем срещи на родината си. Решението бе взето от дисциплинарния комитет на Камерунската футболна федерация в сряда, след като в понеделник се състоя изслушването на самия футболист. Четири мача наказание получи и вторият капитан на "неукротимите лъвове" Ено Ейонг.

Двамата играчи бяха призовани, след като отборът бойкотира планираната за 15 ноември контрола с националния отбор на Алжир. Причина за отказа на футболистите да вземат участие в срещата се оказаха неизплатени бонуси, заработени от тях при победата над отбора на Мароко за купата на LG.

Пред журналисти бившият футболист на Барселона и Инетер каза, че причините за действията му са по-сериозни от неизплатените премии, загатвайки, че камерунците скоро ще научат "цялата истина" за случилото се.

Новоназначеният треньор на Камерун Дени Лаван, неговият помощник Мартин Мпиле и вице-президентът на Камерунската футболна федерация Франсис Мвенг също бяха изслушани от комитета. Наказание от три мача получи и футболистът на Тотнъм Беноа Есу Екото, който нееднократно е отказвал да се яви на лагер.

Алжирската футболна федерация претендира за 770 хиляди евро компенсация за вреди, причинени от провалената контрола с Камерун.

Водещи

Най-четени