Камило Плачи: Италия ми е майка, но моята съпруга е България 03.10 | 18:05

Националният селекционер категоричен, че сам е избрал своята съдба да е част от "българските лъвове"

От Иво Вецев

Камило Плачи беше гост в "Шоуто на Слави", където коментира отличното представяне на българския национален отбор по волейбол, който достигна до 4-ото място на Евроволей 2013.

Заедно с него беше и Николай Николов, който също отчете като успех крайното класиране на България и коментира, че критиките към отбора са неоснователни, най-вече заради постоянството, което демонстрира отбора през последните 2 години.

Самият Плачи пък сподели, че всички в отбора са се надявали на медал, но понякога реалността е различна и в спорта обикновено няма логика, визирайки най-вече двубоя с Италия.

"Може да съм италианец, но съм треньор на националния отбор на България. Не съм агент (смее се). Обяснявал съм го пред журналистите - роден съм в Италия, но живея в България. Майка ми е Италия, но съпругата ми е България. Аз съм избрал България", коментира Камило Плачи в "Шоуто на Слави".

"Спортът не винаги е логичен, защото в спорта не винаги 1+1 прави 2, и добре, че е така. Стигнахме до полуфинала като ни беше изключително трудно по пътя.

"Вътре се чувствахме готови да играем на голям полуфинал. Но в спорта, както в живота, има една голяма черна дъска пред теб и това, което фантазията ти чертае, реалността успява да го изтрие.

"Квалификацията за Световното е през януари - 3,4,5 са първите срещи. Все още не знаем с кого ще играем, но ще е група с 4 отбора и ще играем всеки срещу всеки", разясни програмата на национали Плачи. 

Темата за Матей Казийски отново не беше подмината, като треньорът на националите за пореден път сподели, че ще е най-щастливият човек, ако посрещачът се върне сред "лъвовете".

"За Казийски мога да говоря много, но мога и почти нищо да не кажа. Уважавам много решенията, които взимат играчите. Категорично не мога да ги коментирам.

"Говорих се него и му казах, че когато се чувства готов, аз съм в очакване на неговото обаждане. Ще съм най-щастливият човек", каза Плачи. 

Водещи

Най-четени