Камило Плачи вече мисли за Европейското първенство 15.10 | 18:50

"Потокът ни е много тежък", заяви селекционерът на България

От Иво Вецев

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи заяви пред Sporta.bg, че воденият от него тим е попаднал в тежка група със силни отбори на Евроволей 2013.

България попадна в изключително тежък поток, като още в груповата фаза ще срещне отборите на Русия, Чехия и Германия. Ако "лъвовете" преминат груповата фаза (в зависимост на на кое място се класират, б.а.), е напълно възможно да срещнат Русия или Полша още на четвъртфиналната фаза.

През 2011-а година националният ни тим отпадна именно на четвъртфиналната фаза в турнира, след като загуби с 1:3 от Русия при бившия селекционер на отбора Радостин Стойчев.

След едно тежко начало на лятната кампания през 2012-а година Стойчев беше уволнен, като настъпиха катаклизми и именно Плачи, заедно с Найден Найденов, бяха в основата на възраждането на отбора и 4-ите места на Световната лига и най-вече на Олимпиадата в Лондон.

На последното събрание на УС на БФВ пък стана ясно, че Плачи подписва за 2+2 години и със сигурност ще ни води догодина Евроволей 2013 в Полша и Дания.

"Мисля, че потокът ще бъде много труден с изключително силни отбори", сподели селекционерът на българските "лъвове".

"Сега обаче можем да започнем усилена работа и да отидем в Полша, за да играем добър волейбол. Ще имаме Световната лига и цялото лято, за да работим и да се подготвим", сподели още Плачи.

Евроволей 2013 ще се проведе между 20-29 септември, като финалната четворка ще се изиграе в Копенхаген между 28-29 същия месец. Българските национали пък ще играят своите мачове в групата в залата в Гдиня между 20-22 септември.

Водещи