Камило Плачи коментира информациите за уволнението си 10.06 | 14:51

Италианецът призна, че е останал изненадан

От iNews.bg

Националният ни отбор започна околосветското си пътешествие с полет до Русия, където "лъвовете" ще играят с домакините този уикенд в Световната лига по волейбол. След двата мача със "Сборная" отборът ще продължи към САЩ за второто си гостуване през този сезон.

Досега трикольорите все още нямат победа след двете ни домакинства срещу САЩ и Сърбия. Въпреки четирите загуби на старта, с които вече загубихме шансове за класиране за финалите във Флоренция, в отбора ни ще използват турнира, за да се подготвят по-добре за Световното първенство в Полша през септември.

Селекционерът на България Камило Плачи говори пред журналистите при заминаването на отбора на летище "София", като сподели, че е останал изненадан от появилите се в медиите информации за неговото уволнение.

"До момента отношенията ни с федерацията са коректни и не съм забелязал индикации за моето освобождаване.

Вицепрезидентът на волейболната ни централа Любомир Ганев също коментира тези информации. Той заяви, че в момента треньорска смяна въобще не стои на дневен ред и няма представа защо се пишат такива неща.

"Този отбор игра страхотно през последните две години и аз вярвам, че ще продължи да го прави. Евентуалното освобождаване на Камило не е било обсъждано и наистина нямам представа от къде се е появила подобна информация", каза Любо Ганев.

Плачи добави, че отборът отива в Русия с мисълта да покаже добра игра, и изрази надеждата си, че скоро България ще се представя по начина, по който фенове и ръководство искат.

"Аз знам защо не играем добре и знам как могат да се подобрят нещата. Вярвам във възможностите на този отбор и се надявам скоро да изглеждаме по различен начин", коментира Камило Плачи.

"Отиваме в Русия с една мисъл - да покажем добра игра. Имаме своите малки проблеми, но се стараем да ги решаваме в движение.

Направихме ротация в състава и сега някои от най-младите ни играчи ще имат възможността да натрупат безценен опит. Това е едно страхотно усещане - да видиш как един дебютант се вписва във вече утвърден отбор", каза италианският специалист.

Той добави, че отсъствието на Георги Братоев, Валентин Братоев и Николай Николов не трябва да се възприема като проблем.

"Георги не попадна в групата, защото не се намира в добро физическо състояние. Той ще се готви и когато е готов, отново ще бъде част от отбора. Валентин помоли да не пътува по семейни причини, свързани с наистина уважителен проблем. Николай пък е контузен и трябва да се лекува. Това е всичко и определено не трябва да бъдат търсени някакви други причини", категоричен бе Камило Плачи.

Водещи

Най-четени