Камило Плачи не остана доволен от показаното срещу Германия 26.09 | 10:53

"В първия мач с Германия играхме много по-добре", смята наставникът на "лъвовете"

От Мариян Найденов

Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи не остана много доволен от играта на своите възпитаници срещу Германия.

Снощи "лъвовете" надиграха Бундестима с 3:1 и се класираха за полуфиналите на Евроволей 2013, като по този начин си отмъстиха на германците за загубата (3:2) в предварителната група.

Въпреки това обаче Камило Плачи смята, че националите са играли по-добре при загубата в групата, отколкото на четвъртфинала.

"Това определено не беше най-добрият ни мач. Със сигурност не беше толкова вълнуващ, колкото сблъсъка с Полша на осминафиналите", коментира Плачи.

"В първия мач с Германия играхме много по-добре. Днес играхме достатъчно добре, за да спечелим, но представянето ни не беше на толкова високо ниво.

"Трябва да кажа, че съм приятно изненадан от Германия, защото те играят много по-добре от миналата година", добави италианският специалист.

"Благодаря за всичко, имам невероятни спомени от тази зала", завърши Камило Плачи.

Мениджърът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов също изрази задоволството си от класирането на полуфиналите. Той показа уважение към съперника и не пропусна да поздрави германците и техния наставник Витал Хайнен за представянето им в турнира.

"Доволни сме, че се класирахме на полуфиналите", каза бившият капитан на "лъвовете".

"Искам да поздравя отбора на Германия, особено треньора, който е свършил чудесна работа. Германия игра на максимума на възможностите си и беше много тежък съперник", добави Владо Николов.

Водещи

Най-четени