Капитанът на България вече е продаден, твърдят в Русия 10.06 | 10:32

Президентът на Кубан лично одобрил сделката

От iNews.bg

Един от най-добрите български футболисти в последните години и капитан на националния ни отбор Ивелин Попов е продаден на московския гранд Динамо. Разкритието бе направено от сайта на привържениците на клуба - Greenmile, а след това препечатано в най-големите руски спортни издания.

Според феновете на Кубан сделката е станала с одобрението на губернатора на Краснодарска област  Александър Ткачев, който е и президент на клуба. Той еднолично е одобрил трансферите на Ивелин Попов и вратаря Александър Беленов в Динамо, възмущават се от Greenmile.

От Динамо (Москва) са изпратили оферта за Попето и Беленов, но разбира се никой не знае точните параметри.

Освен от страна на Динамо, интерес към капитана на България имаше и другите московски грандове - ЦСКА, Спартак, както и от Зенит (Санкт Петербург), като наскоро дори излезе информация, че Попето се е разбрал със "зенитчиците" за личните си условия, но засега високата цена (10 млн. евро) спирала сделката.

Преди няколко дни пък спортният директор на Кубан Сергей Доронченко заяви, че Попов не се продава, но явно на тима от Краснодар ще му бъде много трудно за задържи звездата си.

26-годишният софиянец завърши сезона с 15 гола и 14 асистенции за Кубан в 53 мача и бе в основата на най-добрите изяви на тима си, който дебютира в Лига Европа през есента. Доброто му представяне не остана незабелязано и той заслужено попадна в идеалния отбор на руската Премиер лига.

Най-четени