Караилиев с много добър резултат на Балканиадата 04.07 | 07:12

Лекоатлетът скочи 16,93 метра, но заради силния попътен вятър постижението не му носи квоти за Световното първенство и Олимпиадата

От Краси Киров

Момчил Караилиев триумфира на Балканиадата в Сливен, след като постигна много добър резултат още на първия си опит на троен скок – 16,93 метра, които се оказаха достатъчни за първата позиция.

Постижението му означаваше, че той ще получи квота за участие на Световното първенство в Дегу (Република Корея) следващия месец и за Олимпиадата в Лондон догодина. В последствие обаче се разбра, че попътният вятър при скока на Момчил е бил далеч над допустимите 2 метра, а именно – 3,3.

Така в крайна сметка от Балканиадата в Сливен единствено Андриана Бънова си спечели правото да участва на най-важните спортни форуми, след като също на троен скок записа 14.34 метра.

Ваня Стамболова спечели втората си титла от турнира, като този път бе недостижима в бягането на 400 метра, което взе за 53,34 секунди.

Ивет Лалова и Венелина Венева отказаха участие във втория ден на Балканиадата, тъй като се притесняваха от контузии под проливния дъжд в Сливен. Те обаче вече покриха нормативите си съответно на скок височина и на 100 и 200 метра.

Другите българи с осигурени квоти са Виктор Нинов на скок височина и естествено Ваня Стамболова на 400 метра и 400 метра с препятствия. Петя Дачева покри норматива си за скок дължина, но само за Световното първенство в Дегу, Южна Корея.

Водещи

Най-четени