Карло "Хамелеона" Анчелоти и трансформацията на Реал 27.10 | 20:25

Италианецът и новата му схема издържаха най-сериозния тест през първия полусезон

От Иво Вецев

ятото в Мадрид беше изпълнено с емоции. Реал току-що беше спечелил Шампионска лига за 10-и път в своята легендарна история. Беше купена звездата на Мондиал 2014 Хамес Родригес, както и може би най-добрият играч на първенството Тони Кроос. Отборът обаче се раздели с Анхел Ди Мария и Алваро Мората, а последният удар беше преминаването на Шаби Алонсо в Байерн Мюнхен.

Беше загубена Суперкупата на Испания от Атлетико (Мадрид). Същият кръвен враг нанесе първото поражение на Реал в първенството. Последва загуба от Сосиедад. Играта не вървеше, Ди Мария липсваше в нападение, Алонсо - в защита. В играта на Реал нямаше идея. Нямаше блясък. Имаше само инерция.

И тогава блесна геният на Карло Анчелоти. За пореден път, и то само за две години. Човекът, който научи Ди Мария да играе в защита и превърна едно от по-добрите крила в света в един от най-добрите централни полузащитници. Човекът, който научи Роналдо да подава. Човекът, който донесе "Десетата", отново блесна с гений и, въпреки съсипващите критики, вкара в игра забравеното 4-4-2, което беше премахнато от схемите на треньорите в последните 5 години, защото просто не носеше резултат. Анчелоти обаче погледна състава си и отсече - това е моята схема.

Тя беше използвана в няколко минути в мачовете след загубата от Реал Сосиедад. Беше използвана 90 минути срещу Базел, 90 минути срещу Ливърпул. 90 минути срещу Виляреал, 90 минути срещу Атлетик Билбао. Резултатът - 15 гола и 1 допуснат. И това само срещи по-добрите отбори, срещу които се изправи "кралския клуб". Но дойде време за най-големия тест - Барселона, и 4-4-2 на Анчелоти блесна в пълния си блясък.

Останалата част от коментара - четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени