Карлос Сайнц спечели предпоследния етап на Рали Дакар 2011 15.01 | 11:10

Испанецът с шеста етапна победа, Ал-Атиях обаче докосва титлата

От Николай Драганов

Защитаващият своята титла от миналата година Карлос Сайнц спечели вчерашния 12-и етап на тазгодишното издание на Рали Дакар, което се провежда в Аржентина и Чили. Испанецът даде най-добро време в отсечката между Сан Хуан и Кордоба, която бе с дължина от 555 километра.

Сайнц регистрира време от 5 часа, 37 минути и 18 секунди, като остави зад себе си Жиниел де Вилиер от Южна Африка и Насър Ал-Атиях (Катар), съответно на 2:43 и 6:11 минути изоставане. Това бе шест етапна победа за Сайнц през тази година и общо 23-а в неговата кариера.

След страхотните проблеми за Карлос Сайнц по време на 11-ия етап обаче, убедителен лидер в генералното класиране остава Ал-Атиях, който има цели 48 минути преднина пред втория Де Вилиер. Испанският шампион пък е на трето място в класирането за титлата през този сезон, тъй като изгуби повече от час в ремонт на своя автомобил в предишната отсечка.

Българският състезател при АТВ-ата Петър Ценков имаше технически проблеми във вчерашния етап на състезанието и не успя да се нареди сред първите 12 състезатели, които завършиха предпоследната за тази година отсечка.

Последният етап на Рали Дакар 2011 е днес и ще се проведе между Кордоба и столицата на Аржентина Буенос Айрес. Разстоянието между двата града е 826 км, от които 181 км са специална състезателна отсечка.

Водещи

Най-четени