Карлос Тевес и Серхио Агуеро вдъхновиха Сити за голово шоу срещу Норич 14.04 | 19:48

"Гражданите" разбиха с 6:1 тима на Норич и са само на две точки от лидера Манчестър Юнайтед

От Краси Киров

Манчестър Сити разгроми с 6:1 Норич като гост и съкрати разликата с водача в класирането Манчестър Юнайтед на само две точки.

За "гражданите" като титуляр за втори пореден път започна Карлос Тевес, който направи хеттрик и вече има четири попадения в последните два мача.

Гостите бяха по-добрият отбор на "Кероу Роуд" и още през първото полувреме поведоха с 2:0 с попадения на Тевес и Серхио Агуеро.

В началото на втората част домакините върнаха едно попадение чрез Андрю Сърман, но двамата аржентинци в атаката на "гражданите" отказаха "канарчетата" с още три гола до края на мача.

В даденото от съдията продължение Адам Джонсън сложи точка на спора и оформи крайното 6:1 в полза на Манчестър Сити.

Победата запази шансовете на Сити да се бори за шампионския трофей във Висшата лига на Англия, докато Норич остана в средата на таблицата с актив от 43 точки и е толкова далеч от зоната на изпадащите, колкото и до местата, даващи право на участие в Европа.

"Граджаните" изостават с 2 точки от лидера Манчестър Юнайтед, който утре приема тима на Астън Вила.

Три двубоя с основна роля за определяне на битката за оцеляване в Премиършип се изиграха днес.

Последният Улъврхемтън успя да измъкне точка при гостуването си на Съндърланд след 0:0, Куинс Парк Рейнджърс загуби визитата си на Уест Бромич с 0:1, а Суонси разби с категоричното 3:0 Блекбърн на своя "Либърти Стейдиъм".

Точката увеличи актива на Улвърхемптън на 23 пункта, но отборът изостава на цели осем точки от спасителната 17-та позиция, четири кръга преди края на шампионата и оцеляването му изглежда все по-невъзможно. Съндърланд пък събра 43 точки и се изкачи на 9-та позиция.

Водещи