Карлос Тевес измъкна шампионите срещу Уигън 17.04 | 23:44

Аржентинецът реши срещата с феноменално попадение в самия край

От Константин Симидчийски

Шампионът на Англия Манчестър Сити направи важна крачка към запазване на второто място в Премиършип, след като тази вечер "гражданите" измъкнаха труден успех с 1:0 при домакинството на Уигън.

Единственият гол в мача падна едва седем минути преди края, когато Карлос Тевес със страхотна индивидуална акция вдигна трибуните на крака. Преди това опитите на Сити за отбелязване на първи гол се оказаха неуспешни, а сблъсъкът на "Етихад" вървеше към нулево равенство.

Така Манчестър Сити записа трети пореден успех във Висшата лига и събра актив от 68 точки, докато третият Челси остава със 7 пункта по-малко. Убедителен лидер и почти сигурен нов шампион е Манчестър Юнайтед. Уигън остава в зоната на изпадащите с 31 точки.

През първата и двата тима имаха шансове за откриване на резултата, като опасности не липсваха и пред Джо Харт. В 21' Кун Агуеро за малко не реализира с премерен изстрел, а в 36' Коне от състава на "латикс" също пропусна. Нападателят се озова очи в очи с Харт, но не успя да установи контрол над топката.

В 37' Уигън отново можеше да накаже своя домакин, но този път пропусна Ди Санто. Бившият футболист на Челси остана очи в очи с Харт, но стреля в тялото на стража.

И през втората част шансове за Уигън не липсваха, преди Сити да стигне до крайния успех. В 53' Малоуни преодоля Харт и насочи топката към мрежата, но Джолеон Лескът изчисти от голлинията.

Така се стигна и до 83', когато мачът бе решен от брилянтна индивидуална акция на Карлос Тевес. Аржентинецът финтира двама бранители на "латикс" и насочи бомбения си изстрел в горния ляв ъгъл, не оставяйки каквито и да е шансове на Джоел - 1:0.

Водещи

Най-четени