Карлос Тевес се договори с Милан 07.12 | 08:00

От "Сан Сиро" потвърдиха, че аржентинският национал е приел условията на италианците. Сега се очаква и отговор от страна на Манчестър Сити, за да бъде завършена сделката

От Константин Симидчийски

Аржентинският национал Карлос Тевес е все по-близо до преминаване в редиците на Милан през януари, след като от "Сан Сиро" потвърдиха, че са постигнали пълна договорка с нападателя на Манчестър Сити.

Лидерът във Висшата лига позволи на Тевес да преговаря с "росонерите", а вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани обяви, че разговорите са приключили успешно. Сега топката е в полето на Сити, след като италианският шампион е изпратил и официално предложение за правата на аржентинеца.

"Ситуацията е ясна. Милан има договорка със състезателя, като вече сме изпратили оферта към Манчестър Сити - отдаване под наем без трансферна сума, както и правото да закупим футболиста при определени условия", потвърди Галиани пред пресата на Апенините.

"Защо Сити трябва да приемат предложението? Той вече не играе за тях, но си остава чудесен футболист. Ако се справи добре за нас, тогава ще го купим. Разговарях с Карлитос, като неговото желание е да премине в Милан. Половината от сделката е готова, сега очакваме отговора на Манчестър Сити", добави гологлавият бос.

"Ако Тевес пристигне при нас, то италианският футбол ще се радва на още един шампион. Близо сме до това, а той от своя страна направи сериозни финансови саможертви, воден от желанието си да играе в Милан. Надявам се, че отговорът на Сити ще бъде положителен", завърши Галиани.

Аржентинецът на практика принуди Манчестър Сити да му търси нов клуб през януари, след като на два пъти се замеси в страхотни скандали в последните месеци. Първо той бе обвинен от мениджъра Роберто Манчини, че е отказал да влезе в игра по време на двубоя с Байерн в Шампионската лига, а в последствие и отлетя за родината си, без да е получавал разрешение за това.

Водещи

Най-четени