Касияс и късмет пратиха Реал на полуфинал 08.04 | 23:52

Борусия (Д) изигра уникален мач, но малко не стигна на миналогодишния финалист

От Иво Вецев

Реал Мадрид се промуши през иглени уши до полуфиналите в Шампионска лига, след като Борусия (Дортмунд) стигна до 2:0 над "кралския клуб" още до 37', но в крайна сметка не успя да стигне до ценния трети гол, който да прати мача в продължения.

"Белия балет" записа един от най-слабите си мачове през сезона, но още в 15' можеше да реши всичко. Пишчек игра с ръка в наказателното поле, но Ди Мария изпълни слабо и право в обсега на Вайденфелер, а оттам нататък Борусия просто смаза своя съперник.

В 21' Пепе реши да улесни Марко Ройс, като го изведе сам срещу Касияс, опитвайки се да върне към своя капитан. Нападателят безпроблемно овладя и успя да отбележи на полупразна врата. Само минути след това обаче Касияс се отчете с две ключови спасявания - срещу Хумелс и Ройс.

8 минути преди края на първата част Ияраменди пусна отличен извеждащ пас, но не към свой съотборник, а към Ройс. Той напредна и изведе Левандовски, който стреля, но Касияс отби в гредата. Цялата защита обаче замръзна и видя само как Ройс засече за 2:0.

През второто полувреме Касияс се отчете с нови две спасявания, този път срещу Мъхитарян и Гроскройц, а в същото време Анчелоти направи ключови смени, пускайки в игра Касемиро и Иско, които заздравиха играта в центъра на терена.

Това позволи на Реал да играе по-спокойно през второто полувреме и, въпреки че Борусия игра по-силно и имаше своите положения, Касияс и компания не позволиха повече изненади в мача.

Защо Кристиано Роналдо не игра в срещата, статистики и всичко интересно около двубоя - в Sporta.bg

Водещи

Най-четени