Катарското кралско семейство дава 1.5 милиарда лири за Ман Юнайтед 24.02 | 10:25

Семейство Ал Тани готово с подобрена оферта към семейство Глейзър

От Методий Методиев

Катарската кралска фамилия е готова да плати 1.5 милиарда британски лири, за да закупи английския футболен клуб Манчестър Юнайтед. Според английското издание Daily Mail, настоящите собственици на клуба- американското семейство Глейзър, вече е отхвърлило една оферта от катарците, но новото подобрено предложение може да ги накара да премислят своите виждания.

Семейство Ал Тани, което управлява богатото на петрол емирство, е дало оферта от малко над 1 милиард в началото на месеца, която е била отхвърлена от американците, които са поискали сума от около 1.8 милиарда британски лири. Ал Тани обаче са готови да качат мизата, което се дължи и на факта, че искат да бъдат конкурентни на "колегите" си от Абу Даби, които са собственици на градския съперник на Юнайтед- Манчестър Сити.

Така футболните терени в Манчестър може да се превърнат в бойно поле за доказване на качествата на двете богати емирства в лицето на техните управници. Освен това, Катар отчаяно иска да наложи визията на страна, която обича много футбола, с оглед предстоящото домакинство, което емирството получи за Световното първенство през 2022-а година.

От Ман Юнайтед продължават трескаво да отричат информациите, че са получавали каквато и да е била оферта от Катар. Според източници, близки до семейство Ал Тани, цитирани от Daily Mail, офертата може би е била отправена на личен разговори между двете страни, без да бъдат уведомявани официалните лица от клуба.

Специалисти на Острова пък смятат, че евентуалните нови собственици от Катар ще си сътрудничат много тясно с групата на "Червените рицари"- група от заможни фенове на Манчестър Юнайтед, които миналата година искаха да откупят любимия си отбор от семейство Глейзър заради лошата политика на управление на американците. Така, комбинираната финансова мощ на двете страни би дала неимоверна покупателна сила на "червените дяволи".

Водещи

Най-четени