Категорична победа за Манчестър Юнайтед във Висшата лига 26.02 | 21:29

Бербатов влиза като резерва, Мартин Петров с почти цял мач за Болтън

От iNews.bg

Отборът на Манчестър Юнайтед разгроми като гост тима на Уигън с 4:0 в среща от 28-мия кръг на Висшата лига. Българският нападател Димитър Бербатов влезе като резерва в 77-мата минута на мача при резултат 2:0 за своя тим и се отчете с асистенция за 3-тото попадение на "червените дяволи".

В 17-тата минута Нани проби в полето на домакините и намери отлично Ернандес, който от близка позиция бе точен за 1:0 в полза на Манчестър. До края на полувремето двата тима не отбелязаха ново попадение и така "червените дяволи" се оттеглиха с гол преднина на почивката на мача. В 74-ата минута преднината на гостите бе удвоена, след като Рууни намери с отличен пас Ернандес и мексиканецът бе точен за втори път, правейки резултата 2:0 в полза на Юнайтед.

Три минути след това попадение на терена се появи Димитър Бербатов, който замени Скоулс. В 84-тата минута Карик подаде към Бербатов, който намери Рууни и последният направи резултата класически. Крайното 4:0 за Манчестър бе фиксирано в 87-мата минута, когато точен бе Фабио. След успеха Манчестър Юнайтед продължава да бъде лидер в класирането на Висшата лига като "червените дяволи" имат преднина от 4 точки спрямо втория в таблицата тим на Арсенал.

Тимът на Нюкясъл завърши наравно като домакин с отбора на Болтън. За гостите 85 минути на терена игра Мартин Петров, който направи силен мач при ремито 1:1. Домакините от Нюкясъл започнаха по-добре срещата и закономерно поведоха в резултата. След корнер пред вратата Яаскелайнен, Тиоте с глава върна топката в наказателното поле, където Кевин Нолан я вкара в мрежата на Болтън.

Гостите обаче не се отказаха да търсят равенството още преди почивката. Така се стигна до 38-ата минута на срещата, когато Даниел Стъридж вкара поредния си гол за новия си клуб след идването си под наем от Челси. Йохан Елмандер пресече едно подаване и поднесе топката на Стъридж, за когото остана най-лесното- да я прати в мрежата на Харпър за 1:1.

 

Ето и всички резултати от мачовете във Висшата лига днес:

 

Астън Вила - Блекбърн 4:1

Евертън - Съндърланд 2:0

Нюкясъл - Болтън 1:1

Уигън - Манчестър Юнайтед 0:4

Уулвърхямптън - Блекпул 4:0

Водещи

Най-четени