Киелини окончателно отпадна от състава на Италия 20.03 | 18:02

Докторът на „скуадра адзура" изпрати у дома 28-годишния бранител, след като бе подложен на обстойни медицински изследвани

От Краси Киров

Централният защитник на Ювентус Джорджо Киелини окончателно отпадна от състава на Италия за предстоящата контрола с Бразилия и световната квалификация с Малта.

Докторът на "скуадра адзура" Енрико Кастелаци каза, че ще изпрати у дома 28-годишния бранител, след като той бе подложен на обстойни медицински изследвания в Коверчано.

"Както обещахме, днес отново разгледахме проблема на Киелини. Не съм оптимист," коментира лекарят на Италия.

"Вече бяхме наясно, че той няма да може да играе срещу Бразилия в четвъртък, но се надявахме да се възстанови за мача с Малта идния вторник, дори и да имахме съмнения за възможността да вземе участие в този двубой. Той е на границата," допълни Кастелаци.

"И двата му глезена са подути и той се връща у дома, за да продължи лечението си. Той усука левия си глезен, но също така има проблеми с десния."

Кастелаци беше запитан и за състоянието на футболиста на Фиорентина Джузепе Роси, който не е играл цял мач от октомври 2011 поради контузия в коленното сухожилие.

"Той има характер да стане отново играчът, който познаваме," каза медикът.

Роси се завърна във Флоренция вчера, с надеждата да се завърне в игра преди края на настоящата кампания.

Лидерът в нашата група Група "B" от световните квалификации - Италия - ще играе приятелски мач с домакина на Мондиал 2014 - Бразилия - утре от 21:30 в Женева, Швейцария.

"Скуадра адзура" гостува на следващия съперник на нашите национали - Малта - идния вторник в Ла Валета.

Италия е лидер в групата с 10 точки, а България е втора с 6 пункта. И двата отбора имат с мач повече от останалите ни конкуренти в квалификациите - Чехия, Дания и Армения.

Водещи

Най-четени