Кими Райконен най-бърз във втората тренировка 22.03 | 11:26

Пилотът на Лотус успя да спре хронометрите на 1:36.569 минути с медиум гумите на Пирели

От Краси Киров

Лидерът във временното класиране при пилотите Кими Райконен "изплува" с най-бърза обиколка на пистата "Сепанг" по време на втората свободна тренировка, която беше белязана от силен дъжд.

Въпреки неприятните метеорологични условия финландският състезател на Лотус успя да спре хронометрите на 1:36.569 минути с медиум гумите на Пирели.

В последния час на сесията обаче дъждът стана толкова осезаем, че пилотите нямаше как да се надяват да направят качествени тестове на болидите си преди уикенда.

Така в крайна сметка нямаше как времето на Райконен да бъде подобрено, а негови подгласници в таблицата станаха Себастиан Фетел с изоставане от нищожните 0.019 секунди и Фелипе Маса с пасив от едва 0.092 секунди.

Фернандо Алонсо се нареди плътно зад съотборника си във Ферари, изоставайки с 4 десети от неговото темпо.

Лидерът след първата тренировка Марк Уебър този път записа 5-то време на "Сепанг", а зад него се наредиха Ромен Грожан с Лотус и Нико Розберг с Мерцедес.

Пол ди Реста успя да заеме 8-мо място, а Люис Хамилтън и Адриан Сутил допълниха топ 10 на втората тренитовка.

Болидите на МакЛарън отново не можаха да влязат в десетката и Серхио Перес остана 11-ти, а Дженсън Бътън - 12-ти.

Проблемът на Сутил с механиката се появи още по време на първата тренировка, но дори с несъвършена кола германецът успя да запише по-добро време от състезателите на МакЛарън.

Когато започна силният валеж, това не означаваше край на екшъна на пистата. Просто екипите решиха да изпробват силите си на мокра писта, но по-ранните времена нямаше как да бъдат подобрени.

Водещи

Най-четени