Кими преподписал за 1 година, за да му е лек животът 02.11 | 09:12

Ледения не искал да се обвързва прекалено с Лотус, в случай, че му се "прави нещо друго" в бъдеще

От Даниел Любомиров

Световният шампион от 2007-ма година Кими Райконен обяви, че е преподписал с Лотус само 1 година, за да се застрахова, в случай, че реши да прави нещо друго в бъдеще.

Ледения, който се завърна във Формула 1 за сезон 2012 след две кампании в Световния рали шампионат, в момента се представя на много добро ниво с болида на бившия екип Рено.

Въпреки сравнително големия успех, който Кими жъне с Лотус (той се намира на трето място в класирането при пилотите), Райконен сподели, че това не е достатъчно, за да се обвърже за по-дълго време с отбора, воден от Ерик Булие.

"Щастлив съм, че преподписах само за 1 година, защото ще видим какво ще се случи тогава и ще си преценя бъдещето. Така животът ми е по-лек, не виждам защо трябва да се обвързвам по-дългосрочно.

Така имам по-малко проблеми и по-малко напрежение, ако реша да правя нещо друго след време. В Лотус хората много ми харесват, защото тук има един сплотен колектив. Те обичат състезанията и в този екип политиката е на по-заден план, в сравнение с други места.

Прекарваме си добре, нямам оплаквания, все пак, ние не сме голям конструктор, така че това дава отражение.

Болидът ни е достатъчно бърз, за да се мерим с големите имена в състезанието. В квалификациите обикновено не сме сред първите, но наваксваме всичко в Гран при-тата", допълни Райконен.

"Предполагам, че още имаме шанс за титлата, така че продължаваме да се борим и да се надяваме. Не вярвам някой от конкурентите ни да се провали, не очаквам такова чудо. Но въпреки всичко, ще направим каквото се изисква от нас, за да спечелим възможно най-много точки", завърши Ледения.

Райконен изостава от лидера Себастиан Фетел с 67 точки при оставащи три кръга до края - 75 пункта максимум.

Водещи

Най-четени