Кирил Домусчиев се оглежда за сателит на Лудогорец 18.11 | 19:41

Президентът на шампионите се извини на Тодор Батков са нападките

От Краси Киров

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев се извини на Тодор Батков за декларацията, която миналия месец шампионите разпространиха и в която бяха употребени обидни епитети за боса на Левски.

Също така Домсучиев призна, че търси да купи отбор от България, който да стане сателит на Лудогорец и да обиграва талантите на клуба.

Тази вечер Лудогорец надви именно "сините" и ги свали от първото място в А група. Два гола за шампионите вкара Станислав Генчев, докато за Левски се разписа Илиян Йорданов.

"Напрежението беше много голямо за този мач, ръководството на клуба реагира остро. Съжалявам за тази ситуация. Някой път наистина нервите ни не издържат, но аз съм човек, който няма проблем да се извини", сподели Домусчиев.

Бизнесменът добави, че е останал доволен от играта на своя тим и в клуба ще се опитат да го направят още по-силен през пролетта.

"Надявам се, че момчетата ще играят така и в следващите мачове. Ще се опитаме да направим по-добра подготовка за пролетта. Не искам да говоря за селекция. Всеки трябва да покаже нивото си, за да преценим, който трябва да остане и дали имаме нужда от нови."

Може би ще вземем 1-2, но трябва да са много добри, иначе не възнамеряваме да купуваме нови. Всеки трябва да дава максимума си, за да може да смени първенството, за да по-добро от българското. Обещал съм на такива играчи да не ги спираме, ако дойде конкретна оферта", разкри Домусчиев.

Той не пожела да коментира съдийството, но бе категоричен, че срещу Лудогорец често не се играе феърплей.

"Не искам да коментира съдийството. Не искам да влизам в полемики. От едната страна се играеше изключително грубо, а картоните бяха за нас. Независимо дали сме във форма или винаги играем за победа. На много терени и стадиони правят какви ли не приоми, за да не играем футбол. Мокрят, наводняват.

Играем открит футбол и каквото стане. Нормално е да ти вкарват голове, когато играеш такъв футбол. На Барселона защитата също допуска голове. Нека ни вкарват голове, но ние трябва да вкарваме повече. Това е целта", смята босът на шампионите, който бе категоричен, че за премии ще се говори след двубоя с ЦСКА за Купата на България и края на есенния полусезон.

Той говори и за телевизионните права, които двамата с Тодор Батков и собствениците на ЦСКА взеха, след като направиха обща фирма.

"Батков инвестира повече от 12 години във футбола. Принудихме се да вземем нещата в свои ръце. Водещите клубове ще правят така, че да влизат колкото се може повече пари в първенството. Какъвто и да е продукт нашето първенство, половината вестници и радиа нямаше да ги има. Няма какво да си говорим. Опитваме се да вдигаме нивото на продукта, заяви Домусчиев, който бе категоричен, че в А група няма черно тото.

Той сподели, че на този етап няма да купува Спартак Варна, но призна че се интересува от няколко клуба, които да станат сателит на разградчани.

"На този етап няма да купуваме Спартак. Интересуваме се от няколко клуба, но към момента няма нищо конкретно. От нашата школа започват да излизат кадри, трябват клубове където да се обиграват", завърши Домусчиев.

Водещи

Най-четени