Китайка спря устрема на Мария Шарапова в Мелбърн 24.01 | 10:01

На Ли ще играе с Виктория Азаренка на финала в Австралия

От Краси Киров

Китайската сензация в тениса На Ли спря руската красавица Мария Шарапова в полуфиналите на турнира Australian Open.

На Ли записа много впечатляваща победа с 6:2, 6:2 над номер 2 в схемата на турнира и се класира за финала.

В другия полуфинал тази сутрин номер 1 в света Виктория Азаренка се справи с американската сензация Слоун Стивънс, която елиминира Серина Уилямс. Така Азаренка ще брани титлата си срещу китайската сензация На Ли.

Шарапова започна страхотно участието си в Мелбърн като не даде нито един гейм в първите два мача и след това газеше съперничките си. Затова тази загуба на Шарапова е доста изненадваща.

На Ли показа страхотно прецизна игра както направи и през 2011 година, когато достигна до финала на този турнир. Досега китайката има една титла от Големия шлем - Ролан Гарос през 2011 година, като тогава отстранява Шарапова на полуфиналите.

Срещата започна много неприятно за Шарапова, която допусна две двойни грешки и загуби сервиса си. Китайката трупаше преднина и поведе без проблеми с 4:1 гейма. Маша успя да върне един пробив, но веднага след това На Ли също проби сервиса на рускинята и в крайна сметка спечели първия сет с 6:2.

Шарапова се концентрира повече през втория сет, като поведе с 1:0 гейма и пропусна две важни точки за пробив. При резултат 2:2 обаче Шарапова допусна пробив и до края на успя да спечели нито един гейм. На финала На Ли ще се изправи срещу номер 1 в света Виктория Азаренка.

Номер 1 в света Азаренка се справи с 6:1, 6:4 над Слоун Стивънс. По този начин Азаренка ще защитава титлата си от миналата година. Двубоят започна перфектно за Азаренка, която проби първия сервис на съперничката си и след това с нов пробив затвори сета за 6:1.

Вторият сет бе много по-оспорван след като първо Азаренка поведе с 2:0 гейма, но Стивънс успя да изравни. След това отново Азаренка с пробив поведе с 4:2 гейма. Мачът стана много интересен защото американката направи още един пробив, но не успя да вземе своя сервис.

След това Стивънс спаси 5 мачбола, а в същото време Азаренка спря играта заради контузия. Все пак беларуската тенисистка стигна до шести мачбол и го спечели за да защитава титлата си в Мелбърн.

Водещи

Най-четени