Клайстерс захвърли патериците, надява се да е готова за Ролан Гарос 20.04 | 12:05

Белгойката е захвърлила патериците и според физиотепапевта й има нужда от 4 до 6 седмици за възстановяване

От Мариян Найденов

Шампионката от последните издания на Откритите първенства на САЩ и Австралия Ким Клайстерс до последно ще таи надежди, че ще може да участва на започващия на 22-ри май Ролан Гарос. Белгийката, която има два изгубени финала в Париж, нарани по нелеп начин глезена си, след като преди три седмици при танци на сватбата на своя племенник.

Преди този инцидент Клайстерс беше обявила, че няма да участва в двубоите на Белгия за Фед Къп и на мастърса в Мадрид, заради травми на рамото и китката. Тя се надяваше, че ще бъде готова за старта на турнира в Рим, но след случката на сватбата на племенника й, под въпрос остана дори участието й на Ролан Гарос.

В оставащия един месец обаче Ким обаче ще направи всичко по силите си, за да успее да се възстанови за Ролан Гарос - турнирът от Големия шлем, заедно с Уимбълдън, който белгийката никога не е печелила и има по два загубени мача за титлата.

Физиотерапевтът на Клайстерс - Сам Варслегерс разкри, че Ким по всяка вероятност ще бъде готова за надпреварата в Париж, друг е въпросът, доколко белгийката ще бъде във форма след близо 3 месеца извън корта.

"Ким вече може да ходи без патериците. Тя кима нужда от 4 до 6 седмици, за да се възстанови напълно. Засега се движим по точно по график. Ако Ким успее да се върне към тренировките след 4 седмици, тя ще има 2 седмица, за да се подготви за Ролан Гарос. Все още обаче има доста време - ще имаме повече ясното следващата седмица", оптимист е Варслегерс в изказване пред в. "Het Nieuwsblad".

Физиотерапевтът на Клайстерс разкри още, че травмите в рамото и китката на белгийката почти са отшумели.

Водещи

Най-четени