Клайстерс обърна На Ли, Азаренка и Радванска също продължават напред 22.01 | 11:18

Китайката поведе след 6:4 в първия сет, но след това защитаващата титлата си белгийка стигна до пълен обрат след 7:6(6), 6:4 и се класира за четвъртфиналите в Мелбърн

От Мариян Найденов

Ким Клайстерс постигна невероятен обрат срещу На Ли в повторение на миналогодишния финал на Australian Open. Китайката поведе след 6:4 в първия сет, но след това защитаващата титлата си белгийка стигна до пълен обрат след 7:6(6), 6:4 и се класира за четвъртфиналите в Мелбърн.

На Ли имаше четири поредни мачбола в тайбрека на втория сет, но Ким показа характер и успя да ги отрази, а след това спечели и следващия сет, за да триумфира с победата.

Двубоят започна гейм за гейм, но при 3:3 Клайстерс стъпи накриво и изкълчи глезена си, а китайката се възползва по най-добрия начин, печелейки първия сет с 6:4.

Във втория сет На Ли поведе с 3:1, но Клайстерс явно се настрои към болката в глезена и успя да върне пробива, докарвайки нещата до тайбрек. В него китайката поведе с 6:2 и по всичко изглеждаше, че ще спечели мача, но Ким не бе казала последната си дума. Белгийката спечели следващите шест точки, вкарвайки мача в трети решителен сет.

В него Ким набързо поведе с 4:0 срещу изпадналата в криза китайка, но На Ли на свой ред показа характер и успя да се върне частично в сета, довеждайки нещата до 5:4 в полза на белгийката, но силите й стигнаха дотук, защото Клайстерс спечели подаването си, затваряйки сета с 6:4, а с това и мача.

"Не мога да повярвам, че спечелих този мач. Знаех, че ще бъде много труден, подготвях се психически, но как може човек да бъде готов за това? На няколко пъти си мислех да се откажа заради болките в глезена, но просто не исках последният ми Australian Open да приключи по този начин. Исках да се боря, защото човек никога не знае какво му е приготвила съдбата", каза след срещата щастливата Клайстерс.

В спор за място на полуфиналите Ким ще се изправи срещу победителката от двубоя между Каролине Возняцки и Йелена Янкович, които играят по-късно днес.

Напред продължава и третата в схемата Виктория Азаренка, която отстрани Ивета Бенешова след категорична победа с 6:2, 6:2.

На четвъртфиналите Азаренка ще се изправи срещу поставената под номер 8 Агниешка Радванска, която беше още по-убедителна срещу 22-ата в схемата Юлия Гьоргес, давайки й само два гейма - 6:1, 6:1.

Водещи

Най-четени