Класиката е факт: Надал срещу Федерер в Индиън Уелс 14.03 | 10:23

Феновете на тениса ще се насладят на 29-ия двубой между двамата бивши номер 1 в света

От Даниел Любомиров

Завърналият се след контузия Рафаел Надал успя да елиминира всичките си съперници на силния турнир от сериите АТР в Индиън Уелс, за да се класира на четвъртфиналите, където ще се изправи срещу един от големите си съперници - Роджър Федерер.

Подобен бленуван суперсблъсък стана факт след победата на Надал с 4:6, 6:4, 7:5 над Ернест Гулбис, като по-рано същия ден Федерер бе надвил Станислас Вавринка с 6:3, 6:7 (4), 7:5.

Така за 29-ти път ще гледаме големия дуел между двама бивши номер 1 в света, които дълги години са господарите на тениса.

Надал се изправи пред предизвикателство срещу латвийския си опонент, който беше навлязъл в отлична серия от 13 поредни победи в мачовете си от последните седмици. Испанският матадор обаче бе спечелил всичките 4 предишни двубои помежду им и отново намери верния път към успеха.

През първия сет Гулбис имаше подчертано предимство и с 13:4 уинъра успя да поведе в резултата от сетовете. Надал обаче направи пробив в ключовия седми гейм и измъкна втория сет, за да изравни на 1:1, след което великолепното представление на двамата продължи. Надал се измъкна от критични моменти на няколко пъти, като демонстрира здрави нерви и отново пречупи противника си с 2:1 сета.

По-рано в програмата на Индиън Уелс Роджър Федерер постигна 13-та победа в 14-ия си двубой срещу Вавринка, която беше и 11-та поредна за ракета номер 1 на Швейцария.

Успехът на Федерер над сънародника му можеше да бъде и по-убедителен, ако се бе възползвал от шанса си във втория сет, когато при 5:4 сервираше за спечелване на мача. Фед Експрес обаче направи двойна грешка в ключов момент и трябваше да играе още един сет, преди да се поздрави с успех.

Водещи

Най-четени