Кличко ли е шеф на бокса, попита Кубрат Пулев 09.09 | 16:33

Българинът изригна по адрес на световния шампион

От iNews.bg

Кубрат Пулев отново не спести остри думи по адрес на световния шампион в тежка категория Владимир Кличко, срещу когото предстои да се изправи на 15 ноември в Хамбург.

По първоначален план мачът между Пулев и Кличко трябваше да се състои миналата събота, но контузия в ръката на украинеца наложи неговото отлагане.

Пред един от чуждестранните сайтове за бокс обаче Кобрата сподели съмнения, че Владимир Кличко действително е контузен, като отново засегна и отказа на украинеца да бъде подложен на допинг тестове на равни начала със своя опонент.

"Моето мнение е, че това не са истински контузии. Това бе просто извинение мачът да бъде отложен поради слаба подготовка или защото не се е чувствал готов", сподели Кобрата.

"Ако той е чист, тогава защо не иска да се тества?", попита Кобрата. "Защо се опитва да прави хората на глупаци? Аз бях тестван три пъти за десет дни, като ще продължа да настоявам правилата да важат еднакво за всички. Ако той така упорито отказва да бъде тестван, това означава, че той вероятно приема забранени стимуланти", добави българинът.

Европейският шампион за аматьори отново изрази и разочарованието си от факта, че Владимир Кличко отложи сблъсъка помежду им.

"Ако Международната федерация е наистина сериозна организация, тогава на Кличко трябва да бъде поставен ултиматиум - да се бие или да оваканти титлата. Чакам вече две години за този мач. Аз съм официалният претендент и е мое право да се бия за пояса. Понякога се чудя, дали наистина в бокса има правила и дали те важат за Владимир Кличко. Да не би той да е шефът на Международната федерация? Той ли е шефът на антидопинговата агенция? Защо той не се тества? И колко още ще чакам, за да се стигне до този мач?", продължи Кубрат Пулев.

"Тренирам много здраво и някой се подиграва с труда ми. Боксът е игра на политика, игри и манипулации. Някой сам си измисля правила. Кога най-накрая Кличко ще спре да обижда останалите боксьори, феновете и бокса като спорт?", добави Кобрата.

Водещи