Кличко ще бяга от Кобрата до последно 27.08 | 12:48

Причините са основно финансови

От Мариян Найденов

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев записа категорична победа по точки над американеца Тони "Тигъра" Томпсън през уикенда и с това си спечели правото да се бие за световната титла с Владимир Кличко.

Преди това обаче на украинеца му предстои защита срещу Александър Поветкин, която ще се проведе на 5 октомври на стадион "Олимпийски" в Москва. Според украинските медии в момента Кличко мисли само за този мач, а след него ще почива няколко месеца, преди да предприеме нова защита.

Дали обаче Владимир, който притежава четири от най-престижните шампионски пояси в тежка категория (петият е при брат му Виталий), ще се бие с Кубрат Пулев, не е много сигурно.

Основната причина за това е, че мач с Кобрата ще генерира много по-малко приходи, отколкото примерно с Дейвид Хей, на когото пък му предстои претендентски двубой с Тайсън Фюри на 28 септември за правото да се бие за титлата на Световната боксова асоциация (WBA).

Счита се, че Кличко ще предпочете първо да направи защита на титлата на WTA срещу Хей или Фюри, а мачът срещу Кубрат Пулев ще бъде отлаган колкото се може по-дълго.

Самият Хей е убеден, че както Владимир, така и брат му Виталий ще искат да се бият с него, защото евентуалният мач ще донесе сериозни приходи.

"И двамата знаят, че хората ще платят повече, за да ме видят мен срещу тях на ринга. А, повярвайте ми, това е от голямо значение за тях", каза Хей пред "Дейли Стар".

Мениджърът на Кубрат Пулев от "Зауерланд" Хаген Дьоринг пък смята, че истинската причина Владимир Кличко да избягва среща с клиента му, е защото се страхува да не загуби.

"Въпросът не е в парите. Зауерланд е една от най-големите агенции и плащаме добре. Всички го знаят. Опираме единствено до страх от Кубрат", убеден е Дьоринг.

Той обаче заяви, че ще направи всичко възможно претендентският мач на българина да не бъде отлаган и да се състои в началото на следващата година.

"Няма да позволим на другите федерации да ни изместят. Искат или не, ще трябва да приемат. Мач с Кличко или Поветкин може да се уговори за януари или февруари", категоричен бе Хаген Дьоринг.

Кубрат Пулев също се надява този път да не чака 11 месеца до следващия си бой. "Винаги съм казвал, че е въпрос на време да стигна до мач с Кличко. Очаквам срещата да е през март или април догодина, а преди това ще изиграя един междинен двубой", разкри Кобрата.

Водещи

Най-четени