Кобрата: В бокса не може без малко диващина 09.10 | 10:18

Пулев говори за детството си, за семейството и за първите стъпки в бокса

От Даниел Любомиров

Европейският и интерконтинентален шампион по бокс Кубрат Пулев даде интервю за ТВ7, в което говори накратко за любопитните моменти от ранното си детство и за "прохождането" си в бокса.

Кобрата сподели как баща му е подтикнал него и брат му Тервел да слагат ръкавиците и да ги използват върху крушата. Също така Пулев разказа, че в бокса дисциплината не е толкова важна, като има други фактори, които са много определящи за успеха.

Накрая Кубрат говори за семейството, брачния съюз, идването на детето и начина, по който е бил отгледан. Той посочи, че съжалява за много свои грешки, но не иска да се връща назад и се стреми да се учи от тях.

"Не помня точно първият ден, в който сложих ръкавици, но помня прохождането си в бокса и първите мигове.

Баща ми ни подведе да почнем с бокса, защото ние (с брат ми Тервел) обичахме да си играем, да ритаме футбол, но баща ми ни купуваше круши отдавна и ни подтикваше да ги използваме.

Преди тичахме на Камбаните - сега всичко е застроено там, но тогава имаше горички, ниви и тичахме там.

Ние с брат ми доста пакости сме правили - и аз, и той. Бяхме доста буйни деца, което е нормално. На баща ми беше маняк на тема бокс и много неща, които той беше пропускал, много моменти в бокса и в живота, искаше да ни ги предаде на нас.

Помня тежките спаринги с брат ми, защото баща ми ми казваше да не го удрям и заради това изяждах много тупаници. Когато леко го докосвах, той се разплакваше и баща ми пак ми се караше.

Никога не съм бил прекалено дисциплиниран. В бокса има малко диващина, без която не може, защото самият боксьор се е прежалил да се занимава с това.

Мен са ме отгледали с много обич, не сме от богато семейство, но въпреки това. Сега гледам другите семейства - то те не приличат изобщо на семейства. Всеки един от двамата души трябва да бъде изключително готов да се отдаде, защото семейството се получава с идването на детето. Да са готови и да за сплотени и след като дойде детето.

Съжалявам за много неща, но има някаква съдба и човек си я следва. Но въпросът е да се поучиш от грешките си, защото винаги ще ги има, но те трябва да ти посочат нещо, някаква поука. Винаги трябва да се развиваш", завърши Кобрата.

Най-четени