Кобрата: Огромно признание от целия български народ 21.12 | 08:54

Спортист №1 на България се радва на признанието на хората

От Иво Вецев

Наградата за спортист на годината на България е най-значимият трофей, защото представлява признание от народа и от журналистите, категоричен беше боксьорът Кубрат Пулев, който получи статуетката за номер едно през 2012.

Тази година той спечели титлата на Европейския боксов съюз в тежка категория, а след това я защити с нокаут срещу руския гигант Александър Устинов.

"Призовете, които получих от бокса, са големи, но това е едно огромно признание от целия български народ и от журналистите", настоя Кобрата при награждаването си. 

"Не ме изненадаха наградите, а признанието на хората. Това е уникално. Сега вече мисля за следващия противник, който е обигран и е победил много световни шампиони. Няма да бъде лесно, но се надявам всички вие отново да бъдете с мен.

"За мен това е най-успешната година, защото просто в нея показах на какво съм способен. Олимпийските медали в българските спортове не бяха много, но аз видях воля от държавата и от министерството. Нещата рано или късно ще потръгнат", категоричен беше спортист номер едно на България за 2012 година.

Още отзиви от церемонията четете при колегите от sporta.bg

Водещи

Най-четени