Кой е най-добрият спортист за 2013 г.? 16.12 | 15:25

Неочаквано не е Кубрат Пулев

От Божидар Азманов

Иво Ангелов спечели приза за спортист на 2013 година в анкетата, организирана от Нове Холдинг, след като през последните 12 месеца стана световен и европейски шампион в класическата борба.

Ангелов грабна наградата заслужено, тъй като е единственият ни състезател със злато от световно и европейско първенство в олимпийски спорт.

29-годишният перничанин спечели световната титла в категория до 60 килограма в класическия стил на шампионата на планетата в Будапеща през септември, както и златото на европейското в Тбилиси през пролетта.

Втори в класацията се нареди тенисистът Григор Димитров. През тази година Гришо се представи на ниво и се превърна в първия българин, спечелил турнир от АТР. Гришо постигна това в Стокхолм, където на финала се справи с Давид Ферер.

На трето място остана боксьорът Кубрат Пулев. През тази година Кобрата надви Тони Томпсън и Джоуи Абел на професионалния ринг и е претендент за Световната титла на Владимир Кличко.

Националният отбор по волейбол за мъже стана тим на годината, а за треньор номер 1 бе определен Армен Назарян – личен треньор на Иво Ангелов и националният тим по борба класически стил.

Стела Енева пък бе определена за Спортист с увреждания за 2013 година.

Десетката в класацията Спортист на годината вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени