Кой футболист е спечелил най-много през 2014? 25.03 | 17:56

Аржентинския нападател на Барселона финишира на първото място за пети път

От Даниел Любомиров

Нападателят на Барселона Лионел Меси е изкарвал по един милион евро на седмица през календарната 2014 година, като по този начин той се е превърнал в най-високо платения футболист, според класацията на Франс Футбол, а мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е най-добре платения треньор.

Топ 10 на треньорите по приходи и топ 20 на футболистите вижте в Sporta.bg

Списанието разкри, че 27-годишният аржентинец е добавил около 65 милиона евро в касичката си през миналата година, като парите са от заплатите му в Барселона, както и от спонсорски договори.

Новият договор на Меси, който той подписа през май месец миналата година, увеличи заплатата му до 36 милиона на сезон, но бе данъците, а най-големи приходи от спонсорски договори той получава от турските авиолинии и футболната игра ФИФА - 28 милиона.

Меси може да изравни интересен рекорд във футболните среди още през тази година. За целта той трябва да стане за шести път в кариерата си най-добре печелещият футболист, като по този начин ще се изравни на върха с бившия играч на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид Дейвид Бекъм.

Най-големият опонент на аржентинеца през годините е Кристиано Роналдо - но не и в тази битка, въпреки че португалецът доста завиши приходите си през изминалите 12 месеца.

30-годишната звезда на "кралския клуб" прибави 15 милиона към миналогодишната си печалба и финишира втори с 54 милиона евро. Съотборникът на Меси Неймар остана на третата позиция с 36,5 милиона евро.

Водещи

Най-четени