Конте скочи на съдията в мача с Дженоа 27.01 | 13:06

Призова го да си върне съдийския лиценз

От Иво Вецев

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте беше изключително бесен на съдията Марко Гуида, след като неговият тим завърши 1:1 с Дженоа в поредния кръг от Серия А, което ще позволи на съперниците на "бианконерите" да се доближат максимално до отбора в челото.

Марко Бориело се превърна в герой за своите, изравнявайки в Торино след откриващото попадение на Куалярела, но шампионите се чувстват силно ощетени заради неотсъдена от главния рефер дузпа.

"Реферът трябва да поеме голяма част от отговорността. Дори слепец щеше да види това (играта на Гранквист в наказателното поле на Дженоа)", яростно заяви Конте след мача.

"В такива случаи просто трябва да си върнеш съдийския лиценз. Не мога да толерирам това, което се случи. Дори реферът на голлинията каза, че това е дузпа. Мисля, че в такива случаи "засрами се" е най-малкото, което някой може да каже на съдията.

"Мога да приема, че няма да видят ситуацията, но това, че просто не са искали да я дадат, не е нормално. Това не е футбол.

"От много време се държим професионално на терена и толерираме феърплейа, но сега виждам твърде много инциденти в наша вреда. От Парма бяха казали, че всеки може да се оплаква освен Ювентус. Но ето че ситуациите ги има и всички може да ги видите.

"Сега не искам да слушам как медиите ще разбиват ситуациите в полза и във вреда на Ювем защото грешките са навсякъде и срещу всеки", продължи да беснее треньорът.

Водещи

Най-четени