Контузия спря поредна звезда от участие на Мондиал 2014 07.06 | 13:30

Германия загуби Марко Ройс

От iNews.bg

Изключително лоша новина получи националният селекционер на Германия Йоахим Льов. За съжаление предварителните очаквания за контузията на Марко Ройс се оправдаха и младият талант на Бундестима няма да може да вземе участие на започващото след броени дни Световното първенство в Бразилия.

Плеймейкърът на Борусия (Дортмунд) получи контузия в глезена по време на приятелската среща на Германия с Армения, спечелена с категоричното 6:1. Маншафта обаче даде свидна жертва, като още след като Ройс бе изнесен на носилка почти бе ясно, че вероятността да го видим на Мондиала е много малка.

Допълнителните изследвания на ядрено-магнитният резонанс са показали частично разкъсани връзки на глезена, като подобни травми изискват 6-7 седмици за възстановяване, съобщиха от Германския футболен съюз, с което потвърдиха новината, че Ройс пропуска Световното.

На мястото на Ройс, Йоахим Льов по спешност е повикал бранителят на Сампдория Шкодран Мустафи, твърди в. "Билд”.

Така Марко Ройс стана четвъртият основен германски футболист, който няма да играе в Бразилия 2014 заради контузия след Ларс Бендер, Марсел Шмелцер и Илкай Гюндоган.

Водещи

Най-четени