Коста Рика покоси Италия и хвърли поредната бомба 20.06 | 21:00

"Адзурите" неузнаваеми

От Иво Вецев

Коста Рика направи най-големия фурор на Световно първенство 2014, след като скромният отбор от Централна Америка излъга с 1:0 Италия и се класира за осминафиналите на шампионата в Бразилия.

Единственото попадение в мача беше дело на Браян Руис в 44', след като нападателят на Фулъм беше оставен непокрит от Киелини и с помощта на гредата отбеляза гола, с който хвърли в шок "адзурите".

Италианският тим беше неузнаваем, въпреки че имаше две отлични положения чрез Марио Балотели още през първото полувреме. Нападателят обаче си навлече гнева на феновете с две нелепи изпълнения.

По този начин Италия продължи със слабата си статистика във вторите мачове на Мондиал, след като вече на 4 поредни шампионата "адзурите" нямат победа – 2 равенства и 2 загуби.

Това може да се окаже пагубно за 4-кратните световни шампиони, които в директен сблъсък срещу Уругвай ще трябва да решат кой ще е вторият отбор, който ще продължи напред към осминафиналите.

Коста Рика пък се превръща в един от първите осминафиналисти на Световното първенство, като едва за втори път в историята си скромният тим ще участва във фазата на елиминациите.

Така от "групата на смъртта" ще отпадне не един, а два фаворита. Официално вече Англия се сбогува с финалите на Бразилия, като в последния мач на тима срещу Коста Рика Рууни и компания няма как да се класират дори при победа.

През следващата седмица Уругвай се изправя срещу Италия в директен спор за това кой ще играе в елиминациите.

Водещи

Най-четени