Котоошу и Аоияма безпогрешни и в 4-ия кръг в Токио 15.05 | 12:54

Българите продължават без поражение в храма на сумото "Кокигукан"

От Даниел Любомиров

Българският "одзеки" Калоян Махлянов продължава великолепното си представяне на силния турнир "Нацу башьо" в храма на сумото в Токио "Кокигукан".

Днес с любимата си схватка "йорикири" Котоошу изтласка от дохиото естонския "секиваке" Баруто и записа 4-та поредна победа в надпреварата, която спечели през 2008-ма година.

С поредния си успех Махлянов индикира, че вече е възстановен от контузията, която му попречи да се подвизава след 5-ия кръг в предишното състезание от календара в Осака през март.

Видео от схватката на българския исполин вижте в Sporta.bg

Още 4 победи в оставащите 11 кръга ще гарантират на Котоошу запазване на ранга "одзеки" и ще го извадят от положение "кадобан", което предполага задължително постигане на положителен баланс в турнир, за да не последва понижаване в йерархията.

В утрешния ден Котоошу ще бъде първи сред сумистите с ранг "одзеки" на дохиото, като му предстои сравнително лесно изпитание - "магаешира-1" Мьогирю.

Другият българин в елитната сумо дивизия Даниел Иванов - Аоияма също продължава с блестящото си представяне и днес постигна 4-та поредна победа след успешно прилагане на техниката "хикиотоши" срещу "магаешира-5" Такаясу.

Видео от схватката на българския "магаешира-4" вижте в Sporta.bg

"Синята гора" Аоияма не познава вкуса на поражението до момента в Токио и с доброто си представяне може да си заслужи спечелване на по-висок ранг.

Утре "магаешира-4" Иванов ще излезе на дохиото срещу "магаешира-3" Такарафуджи в търсене на 5-та победа.

"Одзеки" Кисеносато и съотборникът на Котоошу в школата Садогатаке - "одзеки" Котошогику, както и другият "одзеки" Какурю също продължават без поражение в Токио.

От по-ниско поставените сумисти Такекадзе и Токитенку са единствените с перфектен баланс до момента.

Великият шампион Хакухо се справи чрез техниката "котенаге" срещу "магаешира-2" Китатайки и също записа 4-та победа от началото на надпреварата.

Другият "йокодзуна" Харумафуджи се върна на успешния път и регистрира 3-та победа със схватката "шитатенаге" срещу Точиношин.

Най-четени