Котоошу и Аоияма със загуби в Токио 21.01 | 12:00

Българите надвити с една и съща техника

От Даниел Любомиров

Калоян Махлянов – Котоошу и Даниел Иванов – Аоияма записаха загуби в 10-ия кръг на силния турнир по сумо за Купата на императора в японската столица Токио.

Българските бойци бяха надвити от своите опоненти чрез една и съща техника - "ошидаши", която представлява вид избутване от очертанията на дохьото (глинения кръг).

Котоошу отстъпи пред сензацията на турнира до момента - "магаешира-5" Шохозан, за когото това бе 8-ма победа от началото на надпреварата. Българинът пък остава с 6 успеха и вече 4 поражения, с което съкращава шансовете си да се пребори за връщането на ранга си "одзеки".

Утре Калоян Махлянов ще има още по-тежката задача да се изправи срещу Великия шампион Хакухо, който продължава да ниже победи в Токио и днес постигна 10-та поредна, този път над Кьокутенхо.

Даниел Иванов отстъпи на "магаешира-2" Чийотайрю, който е с по-висок ранг от него, но дори след днешната схватка остава по-назад в класирането. Аоияма има 3 победи и 7 загуби и заема една от най-задните позиции в класирането.

Даниел утре ще се изправи срещу "магаешира-1" Окиноуми, който е с баланс 4 победи и 6 загуби.

Водещи

Най-четени