Котоошу на победа от защита на ранга си 20.11 | 13:53

Днес българина се справи със съпротивата на Кисеносато

От Краси Киров

Най-добрият български сумист Калоян Махлянов - Котоошу постигна седма победа в 10-ия ден на последния за годината супертурнир във Фукуока.

За съжаление другият българин в надпреварата - Даниел Иванов - Аоияма вчера прекрати участието си в надпреварата заради контузия.

Днес Котоошу се справи със съпротивата на Кисеносато, като българинът използва техниката "йоритаоши", за да стигне до успеха. Така гигантът от Джулюница вече е с актив от 7 победи и 3 поражения и се нуждае от още само една победа в оставащите 5 двубоя до края на турнира, за да запази втория си по сила ранг в сумото - "одзеки".

Както е известно Котоошу е в положение "кодобан", което означава, че той трябва да постигне положителен актив в надпреварата - в случая най-малко осем победи, за да защити ранга си.

Калоян Махлянов ще има изключително трудна задача в следващия 11-и кръг утре, когато ще се изправи срещу лидера в класирането "йокодзуна" Хакухо, който все още не познава вкуса на поражението във Фукуока, след като днес негова жертва стана Гоеидо.

Водещи

Най-четени