Котоошу отново загуби в Осака, Аоияма не спира да ниже победи 14.03 | 12:37

Българският "одзеки" загуби европейския сблъсък с естонеца Баруто, Даниел Иванов продължава с прекрасното представяне

От Даниел Любомиров

Калоян Махлянов продължи с неубедителното си представяне на силния турнир по сумо в Осака, след като се даде без бой на естонския "секиваке" Баруто.

Котоошу се подхлъзна при опита си да се сблъска с европейския си съперник и след това за Баруто беше много лесно да приложи "йорикири" и за по-малко от 3 секунди да изблъска българина извън пределите на дохьото.

Така родният "одзеки" вече има статистика от 1 победа и 4 поражения, като загубите му са последователни.

Следващият опонент на Махлянов ще бъде "магаешира-2" Мьогирю (2-3), като двубоят е поставен точно преди на глинения кръг на излязат "йокодзуните" Харумафуджи и Хакухо.

Видео от сблъсъка между българския "одзеки" и естонеца вижте в Sporta.bg

Другият българин в елитната дивизия Макуучи – Даниел Иванов – отново записа успех и вече има 4 победи в първите 5 кръга, след като приложи успешно техниката "йоритаоши" срещу "магаешира-10" Такарафуджи.

Аоияма продължава да се намира в челото на класирането и изостава по актив единствено от Великия шампион Хакухо.

В утрешния 6-ти кръг "Синята гора" ще се изправи срещу по-високо поставен опонент - "магаешира-4" Тойоношима, който е с актив 3 победи и 2 загуби до момента.

Видео от отличната 4-та победа на българския "магаешира-8" вижте в Sporta.bg

"Йокодзуна" Харумафуджи този път не разочарова публиката в Осака, след като постигна 3-ата си победа в турнира, благодарение на техниката "окуритаоши" срещу "магаешира-2" Мьогирю.

Преди него на глинения кръг излезе Хакухо и за няколко секунди приложи успешно хватката "тотари" срещу "комусуби" Точиозан.

За първи път в кариерата си в елитната дивизия Великият шампион прилага тази техника, за да спечели, с което остава едноличен лидер с перфектен актив от 5 успеха.

Водещи

Най-четени