Край на приятелството между Гуардиола и Виланова? 16.07 | 15:44

Наставникът на Барса отправи остри думи към бившия си колега

От Константин Симидчийски

Наставникът на Барселона Тито Виланова увеличи още повече напрежението между него и Хосеп Гуардиола, заявявайки, че се чувства разочарован от новия треньор на Байерн.

Приятелството между Пеп Гуардиола и Тито Виланова датира от много години, като двамата постигнаха страхотни успехи, работейки в екип на "Камп Ноу". През миналото лято Пеп напусна каталунците, като именно Тито зае мястото му на резервната скамейка.

Наскоро Виланова прекара няколко месеца в Ню Йорк, възстановявайки се от тежко заболяване. По това време Гуардиола караше едногодишната си почивка именно в Голямата ябълка, а Виланова със съжаление довери, че за всичкото това време Гуардиола го е посетил за твърде кратко.

"Когато бях в Ню Йорк, Пеп ме посети за два дни", разкри Тито на днешната си пресконференция пред медиите.

"Той е мой приятел и очаквах повече от него. Но след операцията и двата месеца, в които се възстановявах, той така и не ме посети повече. Честно казано, очаквах повече от него", добави Виланова.

След това треньорът на Барса отказа повече коментар по темата, избягвайки въпросите за отношенията си с Хосеп Гуардиола.

Думите на Виланова идват само няколко дни, след като Пеп Гуардиола отправи яростна атака към ръководството на Барса, заявявайки, че родният му клуб "е използвал болестта на Тито, за да го атакува".

Водещи

Най-четени