Край на сагата: ЦСКА - Левски в ефира на БНТ 18.10 | 16:23

Националната телевизия ще излъчи Вечното дерби в събота от 16:00 часа

От Константин Симидчийски

От българската национална телевизия официално потвърдиха, че предстоящото Вечно дерби между отборите на ЦСКА и Левски ще бъде предавано в национален ефир.

Днес се проведе поредна и решаваща среща за уреждане на телевизионните права за българския футболен шампионат, а след месеци на "затъмнение" и протакане, най-сетне бе постигната договорка.

Генералният директор на БНТ Вяра Анкова, ръководството на БФС, заместник-министърът на финансите Владислав Горанов и Валентин Михов присъстваха на днешните преговори, които завършиха успешно.

Бе постигната договорка за изчистване на старите задължения към клубовете, а от страна на националната телевизия потвърдиха за позитивната развръзка.

Останалите телевизии отново получават право да ползват картина до 90 секунди.

Вечното дерби между ЦСКА и Левски е в събота на националния стадион "Васил Левски", като срещата започва в 16.00 часа. БНТ ще даде начало на прякото си предаване в 15.45, като мачът ще бъде излъчван и в ефира на "БНТ Свят".

Вчера президентът на БФС Борислав Михайлов внесе лек смут, заявявайки, че предаването в телевизионен ефир на двубоя не е сигурно, но за щастие на българските фенове, всичко завърши добре.

Засега обаче това решение е взето единствено само за Вечното дерби, като няма информация дали ще се предават и другите срещи от кръга. Сагата с телевизионните права на българското първенство засяга футболните фенове в цялата страна. Досега нито един мач от сезон 2012/2013 не беше предаван по нито една телевизия в България, което е прецедент за цяла Европа.

Водещи

Най-четени