Край на чакането: Кобрата има подписан договор и дата за бой 25.07 | 17:25

Вече всичко е договорено и се чака само одобрението на IBF

От Мариян Найденов

Сагата около следващия противник на Кубрат Пулев е на път да приключи, след като генералният мениджър на промоутърите на българина от "Зауерланд Ивентс" Крис Майер потвърди, че вече има подписан договор, както и определена дата за мач, който трябва да се състои на 24 август.

Съперник на Кобрата ще бъде 41-годишният ветеран Тони "Тигъра" Томпсън, който е под номер 4 в световната ранглиста на Международната боксова федерация (IBF), като по всяка вероятност елиминационният мач за определяне не претендент на световния шампион Владимир Кличко ще се проведе в Германия.

"Подписахме договор за мач с Тони Томпсън на 24 август. Единственото, което остана, е одобрението на IBF, която трябва да признае този двубой за финална елиминация за титлите на Владимир Кличко. Без него срещата не може да бъде проведена", обясни Крис Майер пред fightnews.com.

"Нямам представа защо от IBF все още не са одобрили мача, при положение, че един срещу друг излизат номер 1 и номер 4 в световната ранглиста, а в същото време мястото на номер 2 е вакантно, докато номер 3 Брайънт Дженингс отказа да се бие", недоумява босът на "Зауерланд".

"Пулев не е излизал на ринга от първия елиминационен мач с Александър Устинов през септември 2012 година, като през цялото това време чака противник за финалната елиминация. Адамек се отказа, след това Кубрат чакаше Тайсън Фюри, който също се оттегли и т.н.", добави Майер.

"Отношението на IBF към Пулев не бе коректно през цялото това време. И сега, когато вече има легитимен опонент в лицето на Томпсън, от IBF не вземат нещата на сериозно и не дават отговор на нашето запитване. Те даже не отговарят на писмата на мениджъра на Кубрат - Вилфред Зауерланд. Все пак мачът е насрочен за след един месец. Как могат боксьорите да се подготвят спокойно, а ние да промотираме събитието и да генерираме необходимите за провеждането му средства? Във всеки случай ние сме готови и чакаме IBF да си свърши работата", завърши Крис Майер.

iNews припомня, че преди няколко дни самият Кубрат Пулев потвърди чрез официалната си страница във Фейсбук, че най-вероятно следващият му опонент се казва Тони Томпсън.

След това излезе информация, че британецът Дерек Чизора също е вариант за съперник на Кобрата, но в крайна сметка финалният елиминационен мач ще бъде между Пулев и Томпсън.

Макар и вече 41-годишен, Тони Томпсън се намира в забележителна форма през 2013 година. Американецът нокаутира на два пъти британската надежда Дейвид Прайс, с което привлече и сериозно внимание към себе си.

Томпсън разполага с актив от 38 победи и само 3 загуби, като две от тях са допуснати от световния шампион Владимир Кличко.

Водещи

Най-четени