Краси Анев и Влади Илиев ще представят България в Сочи днес 10.02 | 07:42

Скромно българско участие в третия ден на Игрите

От Божидар Азманов

Двама българи застават на старт в третия ден от Олимпийските игри в Сочи.

В един от дните с най-скромно българско участие родния спорт ще защитават биатлонистите Красимир Анев и Владимир Илиев. Те ще вземат участие в преследването на 12.5 километра при мъжете, който е от 17 часа българско време.

Анев и Илиев вече дебютираха на 22-рите олимпийски игри. Те взеха участие в преследването на 10 километра в събота, но не успяха да постигнат добри резултати. С три грешки в първата стрелба и чиста втора Краси Анев финишира 49-и. Влади Илиев пък направи общо четири пропуска, по два във всяка една от стрелбите, и се нареди 60-и.

С това двамата българи получиха правото да участват в преследването, макар че се появиха слухове, че те ще пропуснат този старт, за да пестят сили за надпреварата на 20 километра. Информацията бе опровергана от треньора на националите Георги Фъртунов и днес очакваме Анев и Илиев на старта в комплекса за биатлон в Сочи.

Днес на Зимните олимпийски игри раздадат общо пет комплекта медали. Освен в биатлона ще имаме шампиони на 1500 метра в шорттрека при мъжете, 500 метра в кънки-бягането също при мъжете, в ските свободен стил – бабуни, мъже и в женската суперкомбинация от програмата на алпийските ски.

В ските днес участие няма да вземе българската представителка в Сочи Мария Киркова. Знаменосецът на България на Откриването ще се пусне само в гигантския слалом и слалома, които са във втората седмица на Игрите.

Най-четени