Краси Анев с 18-то място в преследването 11.12 | 14:20

Тарйей Бьо от Норвегия спечели старта в Хохфилцен

От Георги Тотев

Българският биатлонист Красимир Анев записа ново силно участие в старт, валиден за Световната купа по биатлон. Днес Анев завърши 18-ти в преследването на 12,5 километра в австрийския зимен център Хохфилцен.

Краси, който в петък финишира на 12-то място, допусна само една грешка в последната стрелба и приключи състезанието с време от 38:42,7 минути на 2:10,3 минути от победителя.

Другият български представител Михаил Клечеров стартира от 44-та позиция и запази това място в крайното класиране, като остана на 4:49,1 с 6 грешки в стрелбата.

Стартът в преследването бе спечелен от норвежеца Тарйей Бьо, който вчера триумфира в спринта на 10 км. По този начин Бьо затвърди норвежката доминация в биатлона при мъжете, като от пет старта за Световната купа и петимата победители са от Норвегия.

Бьо допусна една-единствена грешка в стрелбата и финишира за време от 36:32,4 минути. Второто място остана за австриеца Симон Едер, който бе на 38,7 секунди зад лидера, въпреки че не допусна нито една грешка в стрелбата.

Трети пък финишира Иван Черезов от Русия, който изостана на 40,0 секунди с две грешки в стрелбата. Веднага след руснака на 9 стотни се нареди неговия сънародник Евгени Юстюгов. Лидерът в генералното подреждане за Световната купа Емил Хегле Свендсен зае 5-то място след 4 грешки в стрелбата.

 

Водещи

Най-четени